Amennyiben észrevétele van vagy hibát észlel, kérjük küldjön e-mailt!

Sorrend időben: csökkenő / növekvő
Téma: A suttogó
  • Következő
1 / 10 oldal
 hozzászólás/lap
2017. júl. 08. 10:32 | 150/150
10+-os film, nem kérdés.
2016. nov. 01. 09:36 | 149/150
Gyönyörű, megindító film volt, de sajnos az utolsó fél óráról lemaradtam, mivel elaludtam közben. :/ Valaki el tudná mondani, hogyan zárult?

Egyébként 10/10
 | Válasz
2016. okt. 31. 23:30 | 148/150
***SPOILER***
- Tudni mindig könnyebb. Kimondani, az a nehéz.
***SPOILER VÉGE***
2014. júl. 14. 23:07 | 147/150
SPOILER
Hát, én viszont előbb láttam a filmet, és csak később olvastam, és totálisan ki vagyok akadva, hogy a könyvnek micsoda idióta vége van! Alig hittem el. Fel is tettem mérgemben a Vaterára.
Valaki már lentebb írta, hogy micsoda dolog, hogy a filmben nem hal meg a suttogó.
Hát szerintem meg a fimnek van normális, reális vége. Redford tudomásul veszi, hogy elmegy a nő, akivel megszerették egymást, mert így döntött. Hoztak hozzá egy pórul járt lovat, rendbetette, elvitték, sajnos nem jött össze a "megrendelővel", így járt. Fáj neki, nem örül, de az élet megy tovább, egy farmon hegyekben áll mindig a tennivaló.
Ehhez képest a könyvben kinyíratja magát egy vadlóval. Micsoda abszurd, gyerekes dolog. Aki szeret, és akit viszontszeretnek, az nem lesz kvázi öngyilkos, akkor sem, ha 1000000 mérföldre vannak egymástól. Vagy ha mégis, akkor is egy darabig előbb reménykedik, hogy hátha meggondolja magát a nő. És hát felelősségteljes ember nem hagyja cserben a család szekerét vele együtt toló rokonait sem. Márpedig ő nem egy dologtalan, link karakter volt.
2012. máj. 15. 17:29 | 146/150
Így megfelel? :)

http://www.youtube.com/watch?v=KZBrOllx0bc&feature=related
2012. máj. 11. 22:13 | 145/150
Szeretném újra megnézni ezt a filmet, de kizárólag az eredeti hanggal, feliratosan. Koncz Gábor hangjától ugyanis kiráz a hideg. El nem tudom képzelni, milyen süket embernek jutott az eszébe, hogy ő legyen Redford magyar hangja. (Azt hiszem, egyszeri tévedés volt, ezt a filmet sikerült elrontani.)
Aki tud segíteni, kérem, szóljon! Előre köszönöm!
2012. ápr. 01. 13:11 | 144/150
Hello!Yt-on fenn van egészben!
2012. márc. 30. 21:15 | 143/150
Hali mindenki. Én most fejeztem be a könyv fordítását és éppen gépelem lefele hogy elküldhessem másoknak :).
Kéréssel fordulnék hozzátok.
Szeretném megnézni a filmet de nem találtam hozzá oldalt ahonnan leszedhetném.
Ha valaki küldene egy ingyenes letöltőoldal linket azt megköszönném
2011. szept. 18. 19:59 | 142/150
Tanulságos film tényleg! Csak dicsérni tudom! 10/10
2011. ápr. 01. 21:31 | 141/150
Ez a kedvenc filmem.Az alap nagyon tetszik, a lovas baleset, és az utána következő romantikus jelenetek is nagyon szépek.Sokat emlegetik hogy Koncz Gábor hangja nem jó.Én nem láttam sok Robert Redford filmet, ezért nekem elfogadható volt a hang.Amikor először láttam nem tudtam mit kezdeni a film végével.Megszakadt a szívem, hogy ez lett a vége.Mármint hogy nem jöttek össze.Ez annyira nem jó így.Gondolom túl unalmas lenne ha happy end lenne.Azt a napot(amikor először láttam a filmet) követően másnap is megnéztem a filmet, és következő nap is.Imádom!A suttogó pedig nagyon találó név a filmnek.Jók a színészek, jó a történet, jó a zene, nem csöpögős, szóval teljesen jó a film.A kedvenc részem az, amikor táncolnak... ^^ (hamarosan könyvbe is megveszem)
2011. feb. 09. 22:03 | 140/150
Nem vagyok annyira "hangmániás", de nekem Redfordnak Koncz Gábor hangja, valahogy nem passzol....
2011. feb. 09. 21:58 | 139/150
Tegnap láttam a filmet a Viasaton. Jó hosszú volt  Ez az első kritikai észrevételem. Azt hiszem, egy csomót lehetett volna rajta húzni, a 2. harmadában már eléggé rétestészta érzésem volt 
Viszont Redford mint rendező nem is olyan rossz. A könyvet ugyan nem olvastam, de a film egész jól sikerült. A tájak és életérzések ügyesen átjöttek, a jellemformálások szépen és alaposan kidolgozottak, ügyesen állít kontrasztot város és vidék közé mind életmód mind értékek tekintetében.
Bár kicsit nekem hatásvadász, és sok esetben a régen jól bevált kelléktárat alkalmazza csupán, azért mégis hatásos. Ugye a klasszikus szál: az érző szívű hős, aki életének magányába burkolva él igaz életet valahol egy elszigetelt helyen, ahol meglelte saját belső nyugalmát. És ehhez képzeljétek el a Robert Redford-os sármos nézést…. És jön az ismeretlen nő,aki nem meri megélni érzéseit és beleszeret.
Ló ide, ló oda, az egész erről a szerelemről szólt. Viszont, szerencsés, hogy a végén a szerelem nem teljesül be- mert így legalább nem annyira hollywoodi a történet.
Robert Redford ezen szerepre kiváló. Miért is ne lenne az, hiszen ezt gyakorolta már sokat: a mácsó nézésű szívtipró szerepét számtalanszor eljátszotta már. Kedvenc jelenetem, amikor a nő elmegy, és a lova hátáról tekint le rá a sziklaorom tetejéről. Minden együtt van, aminek együtt kell lennie: szép táj, a szerelmes férfi képe, ló. Kár, hogy ekkor nem mutatják Redford arcát közelről
De,nem leszek ilyen kegyetlen. Ne csak a negatívumokat hangsúlyozzuk, van benne sok szép jelenet, szép megoldás is.
Egyrészről szépen rajzolja le az anya jellemfejlődését. Nekem ez tetszett benne a legjobban. Az elején, a sikeres és szív nélküli anya szerepében van, aki nem tudja és nem meri kimutatni érzéseit, nagyon hiteles Kristin Scott Thomas. Meg is lepődtem, hogy milyen jó! Az a jelenet máig előttem van, amikor a kislány feláll vacsoránál az asztaltól, mert fáj neki a meg nem értettség, és az anya csupán megigazítja a terítőt, amikor távozik. Semmi anyai érzést nem mutat ki, nem öleli át, nem beszélget vele. Nem lehet egyszerű a lányának lenni. És ahogy halad előre a történet, úgy szép lassan kezdi meglátni, hogy mi a fontos az életben, s akkor törik meg a jég, mikor először öleli át a lányát és mesél saját apja elvesztéséről. Szerintem nagyon szép, ahogy a hideg törtető erős nőből egy érzékeny anya lesz, aki figyel a gyermekére.
Scarlett Johansson már gyerekként is ugyanúgy nézett ki, mint most, nagyon érdekes. Egyébként iszonyat jól játszik, tehetséges nagyon.
Azt nem értem, hogyha suttogó, akkor miért nem suttognak benne soha?
Összegzésképpen: A film, bár sok elcsépelt eszközt használ, de tagadhatatlan, hogy ezek az eszközök mind működnek. A film talán szerelmi történet a leginkább, mintsem lovas film- de lehetetlen bekategorizálni, mert a szerelmi szál sem elég mély benne, talán inkább vonzalomról beszélhetünk, mint szerelemről. A film szól a lószeretetről, a kitartásról, a figyelem fontosságáról és lelki békéről. Szól arról, hogy mi a fontos az életben. És talán ettől szép a film, mert mindezt így együtt hozza a néző elé.
Én 7/10 et adtam rá.
2011. feb. 09. 11:03 | 138/150
Hihetetlen, hogy szinte minden korábbi filmet, aminek nagyszerű szinkronja volt, újraszinkronizálnak, fölöslegesen és rosszul, de ezt a minősíthetetlen "botrányt" így hagyták. Koncz Gábor? Uram Isten!!! Hallgathatatlanná züllesztette ezt a kiváló filmet. Még anno moziban néztem felirattal, hát katartikus élmény volt. Aztán kijött vhs-en -akkoriban még nem volt népszerű a DVD- és azt hittem rosszul hallok. És ezt így hagyták. Pedig jó néhány évük lett volna, hogy kijavítsák ezt a borzalmat pl. drága jó Szakácsi Sándort segítségül hívva, de nem. Így maradt! Az eszem megáll!
2011. feb. 08. 22:50 | 137/150
Tizenegynéhány évesen olvastam a könyvet, azóta is a kedvencem, időnként újra elő is veszem. Gyönyörű történet! A filmet eddig egyszer láttam, talán nem is elejétől a végéig, bár erre nem emlékszem igazán, ebből is látszik, hogy nem fogott meg túlzottan. Most is csak fél szemmel nézem és úgy érzem, hogy gyenge feldolgozása a könyvnek; megindítóak a képek és a zene, de nem az igazi. A vége pedig...ááá! Ha előbb látom a filmet, biztos vagyok benne, hogy el lennék tőle ájulva, de nekem a könyv az etalon, ajánlom mindenkinek! Üdv
2011. feb. 08. 22:36 | 136/150
SPOILER
A kislány barátnője,akivel együtt lovagoltak
SPOILER vége
Én elhiszem ,hogy a "mi lovasunk" Koncz Gábor,de ettől még nem lett jó szinkronhangja Redfordnak.
Kifejezetten idegesítő.
  • Következő
1 / 10 oldal
 hozzászólás/lap