Amennyiben észrevétele van vagy hibát észlel, kérjük küldjön e-mailt!

Sorrend időben: csökkenő / növekvő
Téma: Dunkirk
  • Következő
1 / 14 oldal
 hozzászólás/lap
feb. 18. 22:31 | 200/200
Nagyszerű film!!!
 | Válasz
feb. 03. 23:10 | 199/200
Igényes a látványvilág, de nekem senki ne mondja, hogy egy szó szerint karakterek és történet nélküli film szórakoztató tud lenni... elképesztően unalmas, szó szerint semmivel és senkivel nem tudsz a filmben azonosulni, így aztán csak nézed a semmit... a légicsata jelenetek kifejezetten szépek, de hát azért nagyon nem szükséges megnézni egy filmet 3/10
jan. 25. 13:02 | 198/200
Christopher Nolan garancia az igényes és szórakoztató filmekre. A film nagyon jól össze van rakva, jók a vágások és látványos a film. Aki pörgős háborús filmre számít, annak unalmas lesz, de aki szereti a lassabb, de élvezhető jelenetekkel tarkított filmeket, azoknak tetszeni fog. 10/7.
jan. 24. 19:22 | 197/200
Ez a film tényleg olyan nagy hatással lett volna? Nem mondjátok? Max. altatónak volt jó.
Ha lírai, poétai háborús dráma kell, akkor megnézek egy Apokalipszis most-ot. Na annak tényleg van hatása...
jan. 23. 22:35 | 196/200
Hát őszintén megvallva sok háborús filmet láttam és sok könyvet is olvastam ebben a témában. De ez most nekem is gyenge volt hiába kedvelem a témát. Valami hiányzott, meg ez az ide oda csapongás se volt jó. A fegyvertelen katona jobban bejött vagy,ha régebbieket kell említeni akkor a Ryan közlegény megmentése vagy az Ellenség a kapuknál, több most nem jut eszembe,de ja, ez most gyenge lett.
jan. 19. 10:59 | 195/200
Imádom a háborús filmeket, ezért nem volt kétség hogy megnézem! De sajnos a fanyalgókkal kell egyet értsek. A pozitívuma a filmnek az, hogy közel hozza a tragédiát az emberhez, mintha ott lenne....de ezt már megkaptuk a Ryan közlegényben, ezért nem akkora új élmény. A zene nagyon jó volt. Viszont! Azok tengerparti házak! Tisztára nem korszellemű+ az üveghotel a háttérben(első parti jelenet)....na és az igazi katasztrófát hogy akarták így eladni, hogy mikor kihozza a hullákat a dagály van kb 3-4????? A Dunkirki csata legdúrvább eseménye, hogy a katonák fejvesztve menekültek és mindent hátrahagytak: sisak, puska, ágyú, harckocsi, lovasszekerek, rengeteg személyautó, kabátok, táskák...szinte több volt belőlük a aparton, mint homok! De a filmben ezt nem láttam(ok egy fal mellett sok puska volt felsorakoztatva). Na és amikor megjött a segítség. Korabeli leírások szerint százával jöttek, tele volt a tenger velük, míg a filmben kb 1-2 tucat ha volt. Ami a filmben volt vázolva mentőegység kb 2000 embert tudott volna elvinni, nem 300 ezret! Ha nem egy ekkora produkció lenne, egye fene(mint a honfoglalás filmben a tucatnyi honfoglaló), nem érdekelt volna, de ez nem az a pálya.....6/10
jan. 16. 18:53 | 194/200
Tökéletesen jellemezted a filmet. Én is ugyanezt éreztem végig a film alatt. Mintha ott lettem volna, olyan érzés kerített hatalmába. Tényleg nem értem, hogy lett ez a film ennyire megosztó és ennyire más érzéseket váltott ki emberekből. Eddig a filmig mindig kívülállóként, jól szórakozva néztem a háborús filmeket. Itt szabályosan féltem. Pedig részt vettem egy hipnózis kísérletben és maximálisan a hipnotizálhatatlanok közé lettem sorolva.
jan. 16. 11:16 | 193/200
:D láss bele a filmbe amit akarsz ! Az, hogy miattam regisztraltál ide, közben naponta szidod a port.hu-t az téged minősít, továbbá a háborús filmek/sorozatokban az elit alakulat a mérce, Nolan féle semmi nem történik benne az emberek többségének szerintem nem jön be ! Hans egy zseni, a zene az jó, de a filmben kb ennyi is van. Számomra nem hozza el a háborút Nolan, több szálon fut a semmi, lehozza izgalom nélkül az egészet. Karaktermentes film, ami a legfőbb filmes erényeket nélkülözi ! Művészmoziban elmegy, de rendes moziba kár volt adni. Megosztó film, amikor én voltam a moziban, akkor sokan zúgolódtak, elvont embereknek lehet, bejött....de sokaknek nem, ezt el kell fogadni.
jan. 16. 10:35 | 192/200
A rendező már szinte megrázóan, félelmetesen közel hozza a háború élményét. Szuggesztív szemszögből láthatjuk például, ahogy Fionn Whitehead a homokba borulva várja, hogy a bombázás véget érjen. Mindeközben látjuk, hogy a bombák egyre közelebb és közelebb robbannak fel a feje mellett, ezzel végig feszültségben tartva a közönséget. A katonákat nem hősként, hanem teljesen kiszolgáltatottan mutatja be, ahogyan azt a valóságban is megélhették. Teljesen naturisztikus képet tár elénk Christopher Nolan. Térjünk át egy percre Hans Zimmerre. Sohasem gondoltam volna hogy rejlik benne ehhez fogható. A zenéjétől jobban rettegtem, mint az összes nácitol. Az idő keservét és a percek gyűlöletét senki sem írta le jobban . Nem csak kóstolgat, hanem élve felzabál. Annyit mondok hogy szerintem egyel feljebb emelte a háborús filmek színvonalát, nemcsak a valósághű ábrázolás miatt (amihez nagyban hozzájárul, hogy szinte csak eredeti háborús gépeket használt a filmhez), hanem mert végig nyomasztó verejtékben úszó izgalomban tartotta nézőit. Szögezzük le, ez nem egy romantikus teadélutánozós film. Aki erre vágyik, nézzen azt. A háború hideg lehelletét érzed a nyakadon. Ha ez nem jött le, vagy nem élményt, hatást és olyan cinematográfiai csodát vársz egy filmtől, ami odab*sz a székhez, akkor ja. Nem kell megnézni. De én ezt kaptam ettől a filmtől, ahogy szerintem sok más sorstársam is, akik értéklik, ha nem a szokásos hollywoodi nyáltengert csapják le századszor eléjük az asztalra.
jan. 12. 13:30 | 191/200
Minden szavaddal egyetértek.
jan. 10. 17:02 | 190/200
Jó volt!
jan. 10. 12:17 | 189/200
Szavazzatok az év legjobb és legrosszabb filmjeire: https://admin.typeform.com/form/8721351/fields/#/
jan. 08. 08:53 | 188/200
Viszonylag sokat járok moziba, ami azt jelenti h kb 2, 3 hetente beülök valamire. Vannak jó, kevésbé jó filmek, de ilyet mint a Dunkirk eddig HÁL ISTENNEK nem fogtam ki. Először gondolkodtam el azon, hogy komolyan elmegyek és ha lehetne a pénzem követelném vissza- nyilván tudom nem lehet. De attól még botrányos. Nem tudom milyen kritikusokat fizettek le, vagy mar csak Nolan miatt lett ennyire túllihegve, de 3percenként nézegettem az óram, mikor lesz már ennek a f*snak vége. Aki szereti a háborús filmeket, az ne menjen el rá, csalódni fog. Igazából ritka embert ismerek személyesen akinek tetszett, a moziban is utána a lépcsőn elég nagy volt a zúgolódás, nem jött be az embereknek. Ez van, remélem megspóroltam valakinek egy botrányos filmes ,, élményt ,, .
 | Válasz
jan. 07. 18:21 | 187/200
Eléggé idegesítő néha a zene. Tökéletesre borotvált katonák. Bambival elmegy, egyszer nézhetős... 10/6
jan. 05. 11:28 | 186/200
Szerinted 9 pont, szerinte meg nem. Sokak szerint meg a 9 pont adása utal elmezavarra kedves go84...
  • Következő
1 / 14 oldal
 hozzászólás/lap