Amennyiben észrevétele van vagy hibát észlel, kérjük küldjön e-mailt!

Sorrend időben: csökkenő / növekvő
Téma: Swing
  • Következő
1 / 7 oldal
 hozzászólás/lap
2016. dec. 05. 14:04 | 102/102
Abszolút vállalható magyar film.
A poénok , viccek valóban régiek.
Aki viszont a hibákat keresi, az nyilván talál is.
Csak szólok , hogy az sem igaz ám, mikor
Bruce Willis 97 rossz fiút mészárol le egyedül
és megment egy várost, vagy esetleg az
egész emberiséget :)
 | Válasz
2016. okt. 09. 21:34 | 101/102
Ez a film brutálisan rossz. Egy vidám filmre számítottam, de ezen a filmen csak feszengeni lehet a sok unalmas és kínos jelenet miatt. Döbbenet mennyire elfecsérlik itt a tehetségüket, Kulka, Csákányi, Törőcsik(?!). Szégyen, hogy megírnak ezeknek a színészeknek ilyen lehetetlenül unalmas, semmit mondó filmet. De azt sem értem miért vállalták el, talán mert ha nem szerepelnek meg se nézné senki a filmet de ez egy nesze semmi...Nem is maradt meg semmi belőle, csak a sok mű, táncjelenet, bénázás, idiótaság. Iszonyatosan untam, csak azért néztem végig mert nem itthon töltöttem le.
2016. szept. 28. 01:28 | 100/102
Ez a film vérciki. Mondom ezt musical-, revü- és hollywoodi giccsrajongóként. Ebben a filmben hiteles megnyilvánulás alig akadt, egy nevetséges ripacskodás tökéletesen kiszámítható klisétengerben. A forgatókönyv nagyjából annyira ötletes és eredeti, mintha én írtam volna, ráadásul akkora hülyeségekkel, hogy csodálom: senki nem szólt az alkotóknak, hogy „hé, ez így nem annyira lesz oké…”Kezdjük azzal SPOILER!, hogy egy csupagörcs óvónéni, aki elszökik minden meghallgatásról, nem fog nekiállni kornyikálni egy első osztályú étteremben, annyira nem, hogy még bemenni sem mer egyedül. Pláne, ha pénze se nagyon van kifizetni egy vacsorát. Ráadásul Pomázra nem busz, hanem Hév jár, és a vezető óvónői poszt sem királyság, hogy apáról fiúra, azaz itt anyáról leányra szálljon. Tegyük fel, hogy elhiszem: a kiöregedett, magányos dizőz beenged három vadidegen nőt és egy kisfiút a lakásába, miközben hármuknak összesen nincs annyi pénze, hogy kifizessék a villanyszámlát. Tegyük fel, hogy elhiszem, az egyik csajnak van egy olyan végtelenül önzetlen meleg barátja, aki egy fillér nélkül színpadra teszi őket egy csillivilli produkcióval. De azt már hadd ne higgyem el, hogy néhány hétnyi próba után az egykori tehetségkutató-töltelék, a túlsúlyos énektanár meg az óvónéni olyan produkciót nyomnak le a buzibárban, ami mikrofonnal és anélkül is CD-minőségben szól, és vérprofi, s miközben ilyen hihetetlenül tehetségesek, a Balatont kínosabbnál kínosabb számokkal haknizgatják körbe. SPOILER vége.
A filmben összesen két olyan poén hangzik el, aminek nincs minimum félméteres szakálla, bár nem kizárt, hogy azok sem eredetiek, csak én még nem ismertem. És ahogy már előttem is írták, érthetetlen, hogy Ónodi Esztert miért nyomják ilyen szinten, közel sem akkora tehetség. A Boldog születésnapot-ban még ígéretesnek látszott, az Aglája meg remekül illett a karakteréhez, de basszus, senkinek nem tűnt föl, hogy minden szerepben tök egyforma, és évről évre egyre hiteltelenebb? Tényleg nincs Magyarországon nála tehetségesebb 30-as színésznő?
Nagy kár, hogy a magyar színészek többsége egyelőre nemigen ismerte fel, hogy filmen tök máshogy kellene játszani, mint színpadon. (Ritka kivételt képez Kulka János, és a jelen műalkotásban nem szereplő Nagy Ervin).
2016. márc. 25. 18:03 | 99/102
Én egy dolgot jegyeznék meg a filmmel kapcsolatban:

Miért nem swing a filmzene?

Ha a film címe Swing, és egy SWINGET éneklő trióról szól, akkor miért kell magyarnótát és tüc-tüc-muzsikát hallgatnom swing helyett?
2015. dec. 11. 14:20 | 98/102
Nem ,nem vagyok bennfentes, bár több forgatáson találkoztam Koltaival, de nem sok szót váltottunk. A szakmában mennek a pletykák, ki tudja az igazat,ki pedig csak pletykál. Hallunk ezt azt. Persze, a kutya hűséges, de csak nézd meg, brigitte bardot-ot, milyen csodaszép, szexi nő volt, aztán élete fénypontján, váltott és egy kutyás macskás öregasszony lett,mint Ave asszony a kis Mukkban :D :D A keleti boszorka nem néz így ki, az Óz-ban.
Az tény, hogy én is úgy élek, hogy nem vagyok senkié.A magamé vagyok, amíg egy életközösség működik két ember között, addig maradok, viszonylag még hűséges is vagyok :P ,de én ezt picit máshogy fogom fel,de ez már végkép nem ide, a filmhez tartozik :)
2015. dec. 10. 18:32 | 97/102
Csak nem te voltál az ugródeszka Koltai új életéhez? Nagyon bennfentes vagy :D
Egyébként a kutyák állítólag hűségesek. Úgyhogy megértem Pogány Juditot, egyből nyolcat be is speizolt.
Azt igazán jó pasikra szokták mondani, hogy mivel közkincs, osztozhatunk rajta, vagyis kénytelenek vagyunk :D nem tudom, Koltai papa annak számít-e... :D

Remélem a témának megfelelően kellően komoly voltam.
2015. dec. 08. 23:04 | 96/102
Visszaolvastam saját magam, mert már arra sem emlékeztem, hogy láttam ezt a filmet :D :D Ezek szerint mély nyomokat nem hagyott bennem.
Nem Csákányi szerepével volt bajom, hanem magával Csákányival és ahogy említettem a Pogány Judittal - a hülyék kedvéért (nem te, aki beszólna miatta), tudom, hogy ő nem játszik benne, csak mint anti-nőt említettem meg - , hogy akik képesek ilyen borzalommá romlani, csodálkoznak, hogy megcsalják őket.
Pogány Juditot megcsalta a Koltai - vajon miért? - és ezen úgy besértődött a Pogány, hogy kidobta Koltait. A színész túllépett a dolgon és új nője van, Pogány Judit, meg él a 8 kutyával,mint a Böjti boszorka, ahelyett, hogy elfogadta volna, hogy igen, mást is csaltak már meg és még fognak is, én meg ugye ronda vagyok,mint egy lőtt seb, így szemet hunyok felette. Nem, ő primadonna volt és most magányos. Bravó!
Szóval nekem az ilyen emberekkel van bajom, akik mindent elkövetnek, hogy igénytelenül nézzenek ki (ruha, haj, cipő) , nem a súlyával van bajom, mondtam. Jártam már kifejezetten duci lánnyal, de olyan nőies volt, hogy nem zavart.

A filmbeli karakter pont ott bukott nálam, hogy csodálkozik,miért lép le a férje egy jó csajjal,még ha savanyú is, amikor tükörbe sose nézett még. Ha úgy nézett volna ki a film elején is,mint a végén, és úgy csalja meg a férje, abba már én is belekötöttem volna. :)
2015. dec. 08. 13:41 | 95/102
Szerintem most igazságtalan vagy. Fantasztikus volt Csákányi Eszter szerepe és alakítása, számomra messze ő volt a legjobb, és nagyon életszerű volt a története. Kapuzárási pánikos, dagadt, rusnya apuci lelép egy harmincassal fiatalabb sótlan picsával, már bocs. Semmivel sem volt Csákányi megjelenése igénytelenebb, mint a férjéé, sőt, benne legalább volt valami szerethető. Megjegyzem közöm nincs egy csákányis megjelenéshez, nem az igénytelen ducik nevében szóltam be :D csak nehogy már... azonkívül nem ez a klasszikus női elhagyás és leépülés iskolapéldája szerintem.

A film egyébként kellemes meglepetés volt, főleg ha keveset várunk egy magyar filmtől. Helyenként a maga szokásos módján kínos a modorossága, nyeglesége, de szerintem ez még belefért, ezzel együtt szórakoztató volt. Igazi csalódást csak akkor éreztem, amikor a "lányok" énekelni kezdtek, ennél valahogy ütősebbet vártam.
2015. nov. 15. 10:07 | 94/102
"siralmas, gyatra, Törőcsik Mari miatt kapott +3 csillagot tőlem, a négyhez"

... és az már majdnem annyi, mint amennyit én adtam a filmre, pedig nekem kimondottan tetszett. :-)
Tanulság: a "siralmasan gyatra" kategória nem a 7, hanem a 3, vagy még kevesebb csillag. Elvégre azért van a tízes skála hogy árnyaltan lehessen értékelni. :-)
 | Válasz
2015. nov. 14. 21:00 | 93/102
ez egy svung mentes swing...siralmas, gyatra,
Törőcsik Mari miatt kapott +3 csillagot tőlem, a négyhez
2015. aug. 09. 13:53 | 92/102
Ja!?? Akkor itt is érvényes, hogy nem kell mindent elhinni sem a fülnek, sem a szemnek.
Valóban nehéz zene a többszólamú szving lazán, könnyedén, virtuózan.
Ezért mondtam, hogy a szereplők megválasztása is művészet.
Nagy várakozással ültem le megnézni, mert a beharangozások alapján egy nagy durranást vártam. Nem az volt.
Valamit valamiért megalkuvásra kényszerülünk mindenben.Velük akartak filmet csinálni. Hogy nem mindenre képesek, el kell néznünk. Mert a jó énekesek meg nem lettek volna jó színészek? Ha jó énekesek, jó színészek, akkor meg nem azok, akikkel filmet akartak csinálni?Mindegy:)
2015. aug. 09. 11:02 | 91/102
Szerintem erős kifejezéseket használsz, én egyáltalán nem éreztem sem torznak, sem ósdi gramofon-hangzásúnak a zenei betéteket. Az igaz, hogy manipulált stúdióhang volt, sőt az is, hogy az együttes vokál-részeket profi énekesnőkkel vették fel, és nem a színésznők hangjáét halljuk, ami viszont nagyon elüt attól, amikor szólóban valóban ők énekelnek. De ennyi bajom volt vele mindössze, sőt ez sem tudom, hogy baj-e, vagy inkább csak koncepció, hogy a filmzenealbum is eladható legyen - azt azért ne felejtsük el, hogy prózai színésznőkről van szó (egyedül Törőcsik Franciska végzett zenés osztályban), és nem olyan könnyűek ezek a swing-betétek.
2015. aug. 09. 09:29 | 90/102
És mit szólsz a film hangtechnikai részéhez?
Az is koncepció, hogy füllel fogható legyen, hogy nem most, nem itt énekelnek, és valami stúdiós babrálás során még torzítanak is rajta,olyan ósdi, gramofon hangzást adva neki? Így sikerült, vagy így akarták?
Nem sok magyar filmet néztem meg az utóbbi termésből, így nincs összehasonlítási alapom. De már egy másik filmnél is erre az ötletelésre figyeltem fel: sok-sok képi, szövegi ötletet akarnak filmmé gyúrni, és itt is igaz, hogy kevesebb több lett volna.El tudom képzelni, hogy Csákányi Eszternek volt egy képessége az abrosz kirántásában. Nosza, tegyük be a filmbe! Mert ki a fenének jutna eszébe munkavégzés közben,szórakozó embertömegben ilyen kicsinyes bosszú a csalfa férjen és a macáján?Ha nem is életszerű helyzet, de mulatságos.
Nem rossz film: szórakoztat is, gondolkodtat is. Kell-e több?:)
2015. aug. 06. 11:16 | 89/102
Részben egyetértek, részben nem. Korábban leírtam már a véleményem, most csak reagálnék arra, amit írtál. Ha nem ekkora neveket nyernek meg, talán kevesebben nézik meg a filmet, kellenek a "húzónevek". (Ehhez képest pl mészáros Béla vagy Törőcsik Franciska még nem akkora sztárok, ők inkább az újonc-vonalat képviselik.)
Az igaz, hogy három ennyire különböző nő a való életben aligha működhetne együtt énekes trióként, valamelyik óhatatlanul is kilógna. De a filmnek pont ez adja a lényegét, sava-borsát. Viszont az igaz, hogy Csákányi Eszter így is nagyon kilógott a trióból minden szempontból, gyakorlatilag a másik két nő szöges ellentéte volt mindenben, ráadásul hangja sem igazán volt, holott elvileg ő lenne a "komolyzenész" a csapatban. Játszani nem játszott rosszul, de mint figura nekem is hiteltelen volt kissé. Ónodi Eszter játékát elsőre kicsit soknak éreztem, aztán egyre jobban megkedveltem, Törőcsik Franciska pedig igazi felfedezés, amellett hogy magasan ő énekel a legjobban hármuk közül, a figurát is tökéletesen hozta, ő volt számomra a leghitelesebb.
Kulka viszont nagyon nem tetszett nekem sem. Borzalmasan eltúlzott volt a karaktere, valósággal 'ledobta a vászon', amikor nőnek volt sminkelve. Meggyőződésem, hogy a figurája a travi-jelleg nélkül sokkal jobban működött volna.
Ezzel együtt - vagy ennek ellenére - szerintem ez egy kimondottan jól sikerült, többször nézhető filmecske lett, az utóbbi évek legjobb zenés magyar filmje (sőt, a Csinibaba óta A legjobb).
2015. aug. 06. 09:38 | 88/102
Kulka célba ért. Ha így ismerem meg elsőre, nem lettem volna többé kíváncsi rá.
  • Következő
1 / 7 oldal
 hozzászólás/lap